Rusia: Talibanii controlează două treimi din granița dintre Afganistan și Tadjikistan

Data actualizării: Data publicării:
talibani
Talibani în Afganistan. Sursa foto: Getty Images

Talibanii controlează în prezent peste două treimi din granița Afganistanului cu Tadjikistanul, potrivit Ministerului rus de Externe, relatează Reuters.

Ministerul a solicitat tuturor părților implicate în conflictul din Afganistan să manifeste reținere și a declarat că Rusia și blocul militar OTSC, condus de Moscova, vor acționa „decisiv” pentru a preveni agresiunile și provocările la frontieră, potrivit agenției Ria Novosti.

Declarația vine în condițiile în care președintele american Joe Biden a declarat, joi, că misiunea militară americană din Afganistan se va încheia la 31 august, mai devreme decât era prevăzut, și că poporul afgan este singurul care poate decide cum este condusă țara.

„Noi nu am mers în Afghanistan pe a face construcție statală. Este dreptul și responsabilitatea poporului afgan să-și decidă viitorul și felul în care vor să-și administreze țara”, a spus președintele american.

Joe Biden a mai spus și că Războiul din Afganistan nu poate continua la nesfârșit și că nu va mai trimite „încă o generație de americani să lupte în Afganistan”.

„Nu voi mai trimite încă o generație de americani să lupte în Afganistan fără a avea vreo așteptare pentru un rezultat. Situația de securitate actuală din țară ne-a confirmat că încă un an de luptă în Afganistan nu este o soluție ci una pentru a rămâne acolo pe termen nedeterminat”, a adăugat Biden.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri