Video Rusia organizează parada militară de Ziua Victoriei în pofida pandemiei de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Rusia organizeaza parada de Ziua Victoriei in ciuda pandemiei de coronavirus
Foto: Profimedia Images

Rusia va organiza miercuri parada militară de Ziua Victoriei, în pofida creșterii constante a infecțiilor cu coronavirus, scrie The Guardian. În cadrul evenimentului vor defila 13.000 de soldați, 234 de vehicule blindate, iar 75 de aeronave vor survola cerul Moscovei. Totodată, armatele Chinei, Serbiei și Mongoliei au fost invitate să participe la parada organizată în Piaţa Roşie. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În mod normal, parada de Ziua Victoriei, care marchează înfrângerea Germaniei naziste în 1945, ar fi trebuit să aibă loc pe 9 mai, însă din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, Putin a decis amânarea ei pentru o dată ulterioară.

Data de 24 iunie este simbolică în Rusia pentru că este cea a primei mari defilări după victoria asupra naziştilor, care a avut loc în 1945. Data la care ea este organizată în mod obişnuit, 9 mai, se referă - potrivit Moscovei - la data capitulării Germaniei naziste.

Liderul de la Kremlin i-a ordonat ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, ca "exigenţele în materie de securitate" să fie "cele mai ridicate în vederea pregătirilor pentru parada" din 24 iunie: "Riscurile pentru toţi participanţii trebuie să fie minime sau, şi mai bine, excluse!".

Rusia a raportat marți 7.425 cazuri noi, ceea ce a ridicat bilanțul la 600.000 de îmbolnăviri. Până în prezent au fost înregistrate 8.359 de decese.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri