Rusul din spatele criptomonedei de 28,5 miliarde de dolari

Data publicării:
Vitalik Buterin
Vitalik Buterin. Foto: Guliver/Getty Images

La cei 23 de ani ai săi, Vitalik Buterin este considerat copilul-minune al investițiilor speculative. Creatorul Ethereum, criptomoneda cu o valoare cumulată de 28,5 miliarde de dolari, s-a născut în Rusia, a fost crescut în Canada și acum este stabilit în Elveția.

Vitalik Buterin
Vitalik Buterin / FOTO: Gulliver / Getty Images

Spre deosebire de creatorul Bitcoin, despre care nu se știe mai nimic, Vitalik Buterin este foarte prezent în viața publică și pe Twitter. Tânărul geniu al matematicii călătorește foarte mult și are excentricitățile sale: îi plac poșetele în formă de pisică și puloverele cu unicorni, potrivit inc.com.

Știe că el – baiatul genial, liderul improbabil – este motivul pentru care cei mai mulți oameni sunt atrași de proiectul Ethereum”, spune despre el publicația Motherboard.

Pe termen scurt, scopul său este ca proiectul Ethereum să se dezvolte nu doar datorită lui, ci și altor oameni capabili să împingă lucrurile înainte.

Pe termen lung, tânărul se vede un fel de Robin Hood și consideră puterea „un joc cu sumă nulă”. Cu alte cuvinte, este suficientă putere financiară pentru a fi împărțită și celor care au mai puțină și bogații ar trebui să cedeze din ea. „Deja au prea mulți bani”, spune Vitalik Buterin.

Potrivit New York Times, mecanismul de funcţionare al monedei Ethereum permite unele fraude, precum schemele piramidale. Însă aceasta nu este o piedică foarte mare având în vedere că astfel de fraude pot fi făcute şi în sistemul financiar convenţional.

Peste Ocean, în Statele Unite, pe lângă bănci, Ethereum a reuşit să atragă şi interesul marilor companii IT. IBM crede că acelaşi sistem care permite transferul banilor virtuali poate fi folosit pentru controlul obiectelor din casă conectate la internet.

Iar pentru Microsoft, complicata tehnologie a monedei virtuale poate fi folosită pentru simplificarea serviciilor de cloud computing.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri