S-a inventat înghețata care nu se topește

Data actualizării: Data publicării:
kanazawa inghetata

Înghețata este, cu siguranță, unul dintre cele mai căutate produse vara, mai ales în condițiile în care în ultimele zile mai multe țări au fost sub cod roșu de caniculă. Japonezii se confruntă și ei cu veri foarte călduroase și au găsit un mod de a se bucura de răcorosul desert mai mult timp, chiar și la soare: au inventat înghețata care nu se topește.

Potrivit CNT, oamenii de știință de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Kanazawa au descoperit din greșeală un element care face ca înghețata să nu se topească. Cercetătorii au cerut unui expert în patiserie să creeze un desert folosind polifenol extras din căpșuni, în încercarea de a ajuta fermierii de căpșuni ale căror culturi suferă după cutremurul și tsunami-ul care a lovit estul Japoniei în 2011. Bucătarul le-a spus oamenilor de știință că nu poate să facă nimic folosind acest element deoarece toate cremele se „întăresc instantaneu când este adăugat polifenolul de căpșuni”. Un cercetător din centru a realizat imediat potențialul compus al naturii pentru măreție, scrie Asahi Shimbun.

După mai multe încercări, Tomihisa Ota, profesor emerit de farmacie la Universitatea Kanazawa, a dezvoltat înghețata care nu se topește. „Lichidul polifenolic are proprietăți care fac dificilă separarea apei și a uleiului, astfel încât o înghețată care îl conține este capabilă să rețină forma inițială a cremelor pentru o perioadă mai lungă decât de obicei și se topește mult mai greu”, a spus el pentru Asahi Shimbun.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înghețata care nu se topește se vinde deja în Kanazawa, Osaka și Tokyo din aprilie și au fost testate de numeroși clienți neîncrezători. „Când a fost aplicată căldură dintr-un uscător într-o cameră cu aer condiționat, o înghețată de vanilie cumpărată de la un magazin obișnuit a început să se topească aproape instantaneu. Înghețata Kanazawa și-a păstrat forma originală chiar și după cinci minute”, spune un reporter japonez care a încercat produsul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri