Șaisprezece ani de la moartea prințesei Diana

Data publicării:
diana-1

La 31 august 1997, prinţesa Diana murea într-un cumplit accident de maşină în Paris, împreună cu iubitul ei, egipteanul Dodi al-Fayed, în timp ce erau urmăriţi de paparazzi. Vestea a şocat o lume întreagă. Lady Diana avea doar 36 de ani şi era una dintre cele mai îndrăgite personalităţi la nivel mondial. Lăsa în urmă doi fii, pe William şi Henry, şi o viaţă marcată de căsătoria ei nefericită cu prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, de care divorţase în 1996.

Moartea subită a „prinţesei inimilor" a dat apă la moară unui val de speculaţii şi de teorii ale conspiraţiei. S-a zvonit că ar fi fost însărcinată cu Dodi al-Fayed şi că serviciile secrete britanice ar fi pus la cale un asasinat, pentru a împiedica o eventuală căsătorie a prinţesei cu un bărbat de religie musulmană.

După ani de cercetări, s-a stabilit că accidentul a fost provocat de viteza excesivă cu care şoferul, Henri Paul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de fotografii care îi urmăreau.

Au apărut însă noi indicii. Scotland Yard a anunţat că verifică mai multe informaţii, inclusiv afirmaţia unui fost lunetist potrivit căreia prinţesa de Wales a fost asasinată de un membru din forţele speciale ale armatei britanice. O investigaţie proprie a fost deja declanşată de conducerea forţelor speciale.

Ultimii ani de viaţă ai prinţesei Diana constituie şi tema unui film în care rolul principal este interpretat de actriţa Naomi Watts. Filmul, intitulat simplu „Diana", va avea premiera în cinematografe în acest an, la 20 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri