Salvatorii australieni, puși în fața unei decizii dureroase. Vor eutanasia mai multe balene eșuate în Tasmania

Data actualizării: Data publicării:
balena esuata in tasmania
Aproape 500 de balene au eșuat în golful Tasmaniei. FOTO: Agerpres

Mai multe balene-pilot salvate dintre cele 470 de exemplare eşuate în sudul Australiei, vor fi eutanasiate, au anunțat oficialii. "Am încercat să dăm o șansă acestor animale, am încercat să le salvăm, dar nu se mai poate face nimic pentru ele", a explicat un expert în viața marină, potrivit BBC

Kris Carlyon, un expert în viața marină, a spus că nu mai există nicio șansă ca aceste cetacee să fie eliberate cu succes, iar cel mai uman lucru care se poate face pentru ele este eutanasierea. Cele patru balene în cauză au fost evaluate de un veterinar înainte de luarea acestei decizii dificile.

Salvatorii au anunţat miercuri moartea a 380 de balene-pilot eşuate într-un golf izolat din Tasmania, în ciuda eforturilor intense de salvare, informează. În total, circa 470 de balene-pilot eşuaseră la Macquarie Harbour, un vast golf de pe coasta vestică, sălbatică şi slab populată, a insulei australiene. Circa 270 de balene-pilot fuseseră descoperite luni, declanşând o vastă operaţiune de salvare, majoritatea fiind eşuate pe un banc de nisip la care se putea ajunge doar cu barca.

Potrivit experţilor, balenele-pilot sunt animale sociabile, iar dacă una dintre ele se rătăceşte şi intră în ape mai puţin adânci, restul grupului o urmează şi se produce o eşuare în masă.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri