San Francisco a intrat în isteria Super Bowl

Data publicării:
superbowl captura

Pentru americani, duminca Super Bowl reprezintă o sărbătoare naţională. La San Francisco, oraşul care e gazdă de anul acesta, petrecerile de stradă se ţin lanţ de câteva zile.

„Mă simt foarte bine când văd atâţia oameni în jurul meu. Am venit cu apropiaţii, cu prietenii, cu familia. Suntem toţi uniţi. Chiar dacă susţinem echipe diferite şi ne-am îmbrăcat în culorile lor, toţi ne simţim bine”, a declarat un fan.

Meciul din această seară aduce faţă în faţă echipele Denver Broncos şi Carolina Panthers.

Super Bowl, un stimulent pentru economia SUA

Super Bowl este mai mult decât un eveniment sportiv. A creat o adevărată industrie de consum, estimată să genereze venituri de 15 miliarde de dolari, cam cât încasează statul român din TVA într-un an întreg.

Doar 400 de milioane de dolari se vor duce doar pe chipsuri şi alune. Economiştii au calculat că fiecare american va cheltui în medie 82 de dolari pentru a urmări meciul de anul acesta, cu cinci dolari mai mult decât în 2015.

Finala campionatului american durează aproximativ patru ore. La fel de important precum meciul este şi spectacolul de la pauză, susţinut anul acesta de Coldplay şi Beyonce.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri