Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat după ce barca lor s-a răsturnat când traversau un râu din Nigeria

Data publicării:
Imagine cu un râu din Nigeria.
Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat după ce barca lor s-a răsturnat când traversau un râu din Nigeria. Foto: Profimedia

Şapte fete cu vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani s-au înecat în noaptea de joi spre vineri, după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat pe un râu din statul Jigawa, în nordul Nigeriei, a anunţat sâmbătă poliţia, potrivit AFP.

Fetele se întorceau acasă, de cealaltă parte a râului Gasanya, în districtul Auyo, după o ceremonie religioasă marcând naşterea profetului Mohamed, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jigawa, Lawan Shiisu.

„Trei dintre ele au fost salvate, însă şapte au murit”, a adăugat acesta.

Fetele, care „se grăbeau să plece acasă”, au decis în jurul miezului nopţii să navigheze ele însele o ambarcaţiune ancorată pe malul pustiu, fără cârmaci, a completat Shiisu.

Naufragiile sunt frecvente pe fluviile şi râurile din Nigeria. Supraîncărcarea şi întreţinerea precară a ambarcaţiunilor, nerespectarea regulilor de siguranţă şi vremea nefavorabilă se numără printre principalele cauze ale acestora, mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

În mai, circa 100 de persoane s-au înecat când ambarcaţiunea lor supraîncărcată s-a rupt în două şi s-a scufundat în statul Kebbi, din nord-vestul ţării.

Câteva zile mai târziu, 30 de persoane au pierit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat în statul Niger, în centrul ţării.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri