Șapte morți şi zeci de răniţi în urma prăbuşirii a două clădiri din New York

Data publicării:
53206eb395f9cf9930000000

 

Actualizare 13:30: Potrivit presei americane, autoritățile din New York au confirmat moartea a șapte persoane.


Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a promis că echipele de salvare „depun toate eforturile pentru a găsi toate persoanele dispărute” în urma exploziei.

O a treia persoană decedată a fost descoperită miercuri seară sub dărâmături, a anunţat un purtător de cuvânt al pompierilor din New York, iar posturile de televiziune CNN, ABC şi CBS au relatat ulterior despre un al patrulea mort.

Două femei şi-au pierdut viaţa în această explozie, în timp ce 63 de persoane au primit îngrijiri la spitalele din New York, majoritatea pentru răni uşoare, scrie Mediafax.

Peste 250 de pompieri au verificat verificat ruinele în urma prăbuşirii celor două clădiri, unde se aflau 15 apartamente în cartierul locuit în majoritate de hispanici la East Harlem, la nord de Manhattan.

Explozia a avut loc la ora locală 9.30 (15.30, ora României). Primarul Bill de Blasio a declarat că „singurul semn privind riscul unei explozii a fost semnalat cu 15 minute înainte de incident”, când furnizorul local, Con Edison, a fost anunţat în legătură cu o scurgere de gaze. De altfel, un purtător de cuvânt al companiei a declarat ulterior că a primit miercuri dimineaţă un telefon de la locatarii uneia dintre cele două clădiri, care a făcut referire la o posibilă scurgere de gaze.

Toate trenurile cu plecarea şi destinaţia Grand Central au fost suspendate pentru mai multe ore în urma exploziei, în condiţiile în care o parte din calea ferată este situată în apropierea locului incidentului.

Acesta este primul accident de acest fel care are loc în oraşul cu opt milioane de locuitori, după ce democratul Bill de Blasio a preluat conducerea New Yorkului în luna ianuarie, succedându-i lui Michael Bloomberg.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri