Şase din cele opt cadavre de pe Insula Albă, recuperate de echipele militare din Noua Zeelandă

Data actualizării: Data publicării:
Authorities Attempt To Recover Bodies Of Volcano Victims
FOTO: Getty Images

Echipa militară din Noua Zeelandă care a aterizat vineri pe Insula Albă a recuperat șase din cele opt cadavre găsite în urma erupţiei vulcanice de săptămâna aceasta și se pregătesc să le trimită înapoi în capitala Wellington, a informat poliția neozeelandeză într-un comunicat, potrivit Reuters.

Operațiunea cu risc ridicat de pe Insula Albă, situată la aproximativ 50 de kilometri în largul coastei de est a Insulei de Nord a Noii Zeelande a început după ora 6 dimineața (joi 1700 GMT), în ciuda riscului unei joi erupții vulcanice.

„Șase corpuri au fost pregătite pentru a ridicate de pe Insula Albă și procesul de transportare a acestora către HMNZS Wellington cu elicopterul a început”, a declarat comandantul Serviciului de Operațiuni Naţionale, John Tims, în ultima sa declarație. HMNZS este o navă de patrulare off-shore din Wellington.

Vremea, starea mării și condițiile de pe insulă au fost bune, a anunţat poliția, însă operațiunea a durat mai mult decât era de așteptat din cauza echipamentului de protecție pe care echipa de recuperare îl purta.

Vulcanul, o destinație turistică populară pentru excursii de o zi, a erupt luni, aruncând cenușă și nori de fum peste insulă. Numărul morților este de opt, cei aflați încă pe insulă sunt clasificați oficial ca dispăruți până când vor fi identificați oficial.

Autorităţile din Noua Zeelandă vor reveni în curând pentru recuperarea a două corpuri rămase pe insula vulcanică, anunţă ministrul australian de Externe.

Payne a declarat că echipa militară nu este în măsură să recupereze celelalte două corpuri din cauza constrângerilor legate de echipament, dar echipa se va întoarce imediat ce se va putea.

Premierul Noii Zeelande a spus că oficialii care au permis accesul turiștilor în preajma unui vulcan activ vor fi trași la răspundere.

Pe insulă în momentul erupţiei se aflau 47 de turişti, dintre care 24 erau din Australia, nouă din Statele Unite, cinci din Noua Zeelandă, patru din Germania, două din China și Marea Britanie și unul din Malaezia.

Sursa: Mediafax

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri