Scandal și proteste după ce un ministru japonez a întârziat 3 minute în Parlament

Data publicării:
Yoshitaka Sakurada la tribuna
Yoshitaka Sakurada a fost ironizat de internuti / FOTO: Facebook

Yoshitaka Sakurada, ministrul japonez pentru Jocurile Olimpice, și-a cerut public scuze, după ce a întârziat trei minute la o întâlnire în Parlament, relatează BBC News.

ministru japonez
Yoshitaka Sakurada

Parlamentarii opoziției l-au criticat aspru pe Sakurada pentru întârziere, afirmând că lipsa lui de punctualitate arată că nu respectă instituția. Aceștia au boicotat apoi o întâlnire a comitetului pentru buget și au organizat timp de cinci ore un protest.

Întârzierea ministrului vine după o serie de gafe pentru care Sakurada a devenit ținta politicienilor din Opoziție. Săptămâna trecută, el a declarat că se simte dezamăgit pentru că înotătoarea olimpică Rikako Ikee a fost diagnosticată cu leucemie.

„Este o potențială câștigătoare a unei medalii de aur la Jocurile Olipice de la Tokyo, în 2020, este o atletă în care ne puneam mari speranțe. Sunt foarte dezamăgit”, a spus el. Ministrul și-a cerut scuze pentru afirmațiile catalogate drept „insensibile”.

În 2016, ministrul a fost criticat pentru că le-a numit „prostituate profesioniste” pe femeile forțate să întrețină relații sexuale cu soldații japonezi, în timpul războaielor.

Iar anul trecut, Sakurada a declarat că nu a folosit niciodată un computer, deși ocupă și funcția de ministru pentru securitate cibernetică, motiv pentru care Opoziția i-a cerut în repetate rânduri demisia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri