Scandal uriaș la o facultate de medicină din Tokyo. Femeile primeau note mai mici la admitere

Data publicării:
studenti universitate tokyo
FOTO: Shutterstock

O facultate particulară de medicină din Tokyo a modificat timp de mulţi ani notele la concursul de admitere pentru candidate, pentru a limita numărul femeilor printre cursanţi, informează joi un ziar japonez citat de AFP şi EFE.

studenti universitate tokyo
FOTO: Shutterstock

Aceste abuzuri au fost scoase la lumină în cadrul unei anchete asupra unei alte afaceri implicând această universitate, acuzată că l-a favorizat pe fiul unui membru influent al Ministerului Educaţiei pentru admiterea în rândurile sale, notează cotidianul Yomiuri Shimbun, scrie Agerpres.

Potrivit ziarului, care citează surse anonime, Tokyo Medical University a început să scadă notele la testele de admitere a candidatelor, în 2011, după ce a constatat o creştere a numărului studentelor acceptate la examenul din 2010.

În acel an, femeile au reprezentat aproximativ 40% din candidaţii admişi, dublu faţă de anul precedent.

Ulterior, facultatea a încercat să menţină procentul studentelor la aproximativ 30%.

"Femeile renunţă adesea la cariera de medic după ce s-au căsătorit şi au copii", a mărturisit o sursă ziarului, pentru a justifica falsificarea notelor.

"Există un consens în universitate potrivit căruia medicii bărbaţi sunt de mai mare ajutor pentru spitalul universitar" care necesită adesea mobilizarea de urgenţă pentru a realiza ore lungi de muncă, a subliniat sursa.

Femeile japoneze au în general o educaţie superioară, însă tradiţia de muncă din arhipelag - caracterizată printr-un număr mare de ore suplimentară ce periclitează viaţa angajaţilor ca urmare a surmenajului - le determină de multe ori să renunţe la carieră, în momentul în care îşi întemeiază o familie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri