Scandalul din spatele fotografiilor cu rezidenți în pijama publicate de o municipalitate din China. Cum a fost justificat gestul

Data actualizării: Data publicării:
pijamale

Oficialii dintr-un oraș chinez și-au cerut scuze pentru că i-au „umilit” pe cetățenii care au purtat pijamale în public.

Oficialii guvernamentali din Suzhou, provincia Anhui, au publicat imagini cu șapte persoane care au purtat pe stradă hainele de noapte, spunând că au un „comportament necivilizat”, potrivit BBC NEWS.

„Umilirea” online a inclus poza persoanei în pijama - surprinsă de camerele de supraveghere - plus numele persoanei, cartea de identitate a aesteia și alte informații.

În ultimii ani, sistemele de supraveghere au fost instalate la scară largă în China. În urmă cu doi ani, țara avea 170 de milioane de camere e supraveghere, iar alte 400 de milioane urmează să fie instalate până la sfârșitul anului 2020. Multe sunt dotate cu inteligență artificială - permițându-le să identifice persoana filmată.

Pozele din Suzhou au fost publicate luni, de către biroul de management al orașului.

Oficialii au spus că participă la un concurs național - „oraș civilizat” - și din acest motiv rezidenților li se interzicea să poarte pijamale în public.

Alte „comportamente nepotrivite” reclamate online s-au referit la „statul (pe bancă) într-o manieră necivilizată” și înmânarea pliantelor publicitare.

Dar imaginile cu oamenii în pijama au provocat reacții de revoltă în spațiul virtual. Unii au susținut că nu este nimic în neregulă cu purtarea pijamalelor în public, în timp ce alții au spus că guvernul a încălcat intimitatea rezidenților.

Ulterior, oficialii „și-au cerut scuze sincer”, adăugând: „Am vrut să punem capăt comportamentului necivilizat, dar, bineînțeles, ar trebui să protejăm intimitatea rezidenților”.

Oficialii au spus că, în viitor, vor blura imaginile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri