Scena atacului de la In Amenas. Jurnaliştii au vizitat complexul în care au murit 37 de ostatici

Data publicării:
0102 20vizita 20algeria-47021

Chiar dacă au trecut două săptămâni de la încheierea crizei ostaticilor, în complexul de la In Amenas se mai văd încă urmele atacului terorist. O maşină de teren arsă în întregime, o alta ciuruită de gloanţe şi urmele proiectilelor rămase în pereţii clădirilor sunt dovada coşmarului prin care au trecut muncitorii de aici.

In Amenas este, în acest moment, cel mai bine păzit loc din Algeria. Zeci de poliţişti şi soldaţi înarmaţi patrulează tot timpul în jurul complexului, iar la câţiva paşi distanţă sunt mai multe tancuri şi maşini blindate.

Citiţi şi:

Bărbatul din Constanţa, care a supravieţuit atacului din Algeria, s-a întors acasă

„N-am fost salvați, ne-am salvat singuri” - mărturia unui român întors din infernul algerian

Este locul în care, în urma cu două săptămâni, zeci de terorişti pătrundeau pe paltforma de extracţie a gazelor şi îi luau ostatici pe cei dinăuntru.

Pe imaginile surprinse atunci de unul dintre muncitori se văd mai mulți ostatici așezați pe pământ, iar în jurul lor câțiva dintre teroriști. Cinci români s-au aflat şi ei în acel moment în complexul energetic. Unii dintre ei au reuşit să se ascundă şi să evite, astfel, să fie capturaţi.

Printre ei s-a aflat Liviu Floria, care a scăpat cu bine din infernul de la In Amenas. Nu la fel de norocoşi au fost doi conaţionali de-ai noştri, care au murit în timpul operaţiunii armatei algeriene.

În total, 37 de străini de opt naţionalităţi şi un algerian au fost ucişi. Militarii au oborât 29 de terorişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri