Scene de război la Rio de Janeiro. Poliţiştii au tras, din elicopter, în maşina unui suspect

Data publicării:
rio

Imaginile filmate în infraroşu i-au şocat pe brazilieni. Urmărirea înregistrată de poliţia braziliană începe paşnic, printr-o supraveghere, de la câteva sute de metri înălţime. Totul se schimbă radical, atunci când traficantul urcă în maşină şi pleacă în trombă,.Atunci, elicopterul coboară brusc la doar 40 de metri altitudine, iar poliţiştii încep să tragă în plin pe străzi.

Infractorul a fost găsit mort a doua zi. Deşi nimeni nu a fost rănit în incident, brazilienii se întreabă acum dacă folosirea forţei a fost justificată într-un asemenea caz, având în vedere că poliţia a folosit muniţie de mare calibru într-o zonă foarte populată. Autorităţile braziliene au deschis o anchetă.

„De vreme ce aceste imagini constituie noi dovezi, iau în considerare redeschiderea investigaţiei, pentru a cerceta cazul aşa cum se cuvine. În cele din urmă, cei implicaţi în această operaţiune vor fi traşi la răspundere”, afirmă Marfan Vieira, procuror general al statului Rio de Janeiro.

Potrivit membrilor societăţii civile din Brazilia, echipajul de poliţie implicat în incident face parte dintr-un grup de elită al forţelor de poliţie cunoscut pentru că foloseşte tehnici de război în lupta împotriva traficanţilor de droguri. Problema e că de multe ori, aceştia nu ţin cont că misiunile lor se desfăşoară în zone locuite de civili nevinovaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri