Scheletul unui mamut, vândut cu aproape 550.000 de euro

Data publicării:
Auction Of A Complete Woolly Mammoth Skeleton
Foto: Guliver / GettyImages

Scheletul aproape intact al unui mamut lânos, care a trăit în urmă cu cel puţin 10.000 de ani, a fost vândut pentru aproximativ 550.000 de euro, la o licitaţie organizată în oraşul francez Lyon.

Auction Of A Complete Woolly Mammoth Skeleton
Foto: Guliver / GettyImages

Scheletul uriaş a fost cumpărat de Pierre-Etienne Bindschedler, directorul executiv al companiei franceze Soprema, al cărei logo reprezintă un mamut.

Îl vom expune la sediul companiei. Cred că avem suficient spaţiu”, a spus Pierre-Etienne Bindschedler, care a cumpărat scheletul la preţul de 548.250 de euro la licitaţia organizată de casa Aguttes, relatează AFP.com, citat de News.ro.

Scheletul de mamut măsoară peste trei metri înălţime şi era estimat la 450.000 de euro, datorită „bunei condiţii” în care se află, acesta prezentând 80% dintre oasele originale.

Potrivit experţilor, animalul a cântărit aproximativ 1.400 de kilograme.

Acest schelet a fost descoperit în urmă cu un deceniu în nord-estul Siberiei. Acesta s-a aflat în proprietatea unui vânător care l-a conservat în locuinţa lui.

Mamuţii lânoşi au fost cei mai întâlniţi erbivori în America de Nord şi Siberia. Ei au fost ameninţaţi, însă, de vânătoarea excesivă şi de încălzirea globală. Au dispărut în urmă cu 3.700 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri