Scriitor asasinat cu 13 gloanțe

Data publicării:
scriitor irakian ucis - kurdistan24

Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fost asasinat, sâmbătă, în faţa locuinţei sale din Karbala. Asupra bărbatului în vârstă de 50 de ani s-au tras 13 gloanţe, relatează site-ul arabilit.org, citat de News.ro.

scriitor irakian ucis - kurdistan24
Scriitorul irakian Alaa Mashzoub a fost ucis cu 13 gloanțe Foto: kurdistan24.net

Alaa Mashzoub a fost ucis seara, într-o zonă care era considerată sigură. Doi atacatori au venit la locuinţa scriitorului cu motocicletele.

Reuters notează că Mashzoub a fost împuşcat de un singur motociclist.

„Scena culturală l-a pierdut pe unul dintre autorii şi creatorii speciali”, a notat ministrul irakian al Culturii şi Turismului, Abdul Amir al-Hamdani, într-un comunicat.

Asociaţia Scriitorilor Irakieni a condamnat atacul şi a acuzat autorităţile că nu fac tot ce trebuie pentru a-i proteja pe intelectuali.

„Asociaţia consideră guvernul local şi pe cel central responsabile în totalitate pentru că nu au menţinut siguranţa publică”, a precizat asociaţia, într-un comunicat.

Alaa Mashzoub a scris mai multe romane, între care se numără „Haosul naţiunii” şi „Crimă pe Facebook”. El a primit câteva premii pentru literatură, dar şi pentru documentare pe care le-a realizat. Era un critic al corupției din Irak, dar și al violențelor comise de milițiile islamiste. În 2017, s-a făcut remarcat printr-o postare pe Facebook în care îl critica pe liderul spiritual suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khomeini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri