Sculptura bizară catalogată drept „monument cultural” a fost furată de pe un munte german. Povestea amuzantă din spatele incidentului

Data publicării:
Sculptura bizară catalogată drept „monument cultural” a fost furată de pe un munte german
Sculptură bizară furată de pe un munte din Germania FOTO: Profimedia Images

Poliția germană a deschis o anchetă cu privire la dispariția unei sculpturi impunătoare din lemn, ce reprezintă un falus, dintr-o zonă montană unde a apărut în urmă cu câțiva ani din senin.

Sculptura de doi metri înălțime ar fi dispărut în weekend, a anunțat luni ziarul local Allgaeuer Zeitung, citat de The Guardian, lăsând în urmă doar o grămadă de rumeguș pe muntele Grünten, înalt de 1.738 metri, aflat în Bavaria, la 140 km sud-vest de München.

„Omagiul” adus organului genital masculin a devenit o mare atracție turistică în ultimii ani și chiar a apărut pe Google Maps, unde a fost clasificat drept „monument cultural”. Tradiția locală spune că sculptura a fost realizată de un tânăr care a vrut să facă o farsă familiei, însă aceasta nu a apreciat darul și astfel „opera” de 200 de kilograme a fost dusă pe munte.

Agenția de știri germană Dpa a anunțat că poliția din orașul bavarez Kempten investighează dispariția sculpturii, deși nu este foarte clar dacă s-a săvârșit vreo infracțiune, întrucât proprietarul este necunoscut.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri