Sean Penn face un documentar despre asasinarea lui Jamal Khashoggi

Data publicării:
Sean Penn priveste spre camera
Sean Penn lucrează deja la documentar /FOTO: Getty Images

Actorul american Sean Penn se află începând de miercuri la Istanbul pentru a lucra la un documentar despre jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat în urmă cu două luni în consulatul ţării sale din metropola turcă, a raportat presa internaţională citată de AFP.

sean penn
Sean Penn lucrează deja la documentar / FOTO: Getty Images

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, actorul american, câştigător al două premii Oscar, a mers în faţa consulatului Arabiei Saudite, unde echipa lui de producţie a filmat câteva imagini.

Într-un mesaj video publicat companiile mass-media din Turcia, Sean Penn, îmbrăcat în negru, poate fi văzut în timp ce se adresează unui cameraman în faţa unui cordon de poliţişti turci care împiedică accesul în consulat.

În acea reprezentanţă diplomatică Jamal Khashoggi, un editorialist saudit care locuia în Statele Unite şi scria în special pentru The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie.

Acea crimă a generat un val de indignare pe plan mondial şi a pătat considerabil imaginea Arabiei Saudite, al cărei prinţ moştenitor, Mohammad bin Salman, a dezminţit orice implicare în pofida numeroaselor acuzaţii formulate împotriva lui.

Preşedintele americane îl susţine public pe prinţul saudit, însă influenţi senatori republicani l-au acuzat marţi că "a ordonat" operaţiunea care l-a costat viaţa pe Jamal Khashoggi.

Sean Penn, în vârstă de 58 de ani, un actor angajat în numeroase cauze umanitare, este renumit pentru luările sale de poziţie referitoare la politica şi dezbaterile din societatea americană, dar şi pentru iniţiativele lui, uneori controversate, desfăşurate în alte ţări.

Astfel, starul hollywoodian şi-a atras numeroase critici după ce a realizat în 2015, în colaborare cu actriţa Kate del Castillo, un interviu cu traficantul mexican de droguri Joachin "El Chapo" Guzman, care era pe atunci dat în urmărire generală.

Sean Penn a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal - prima dată în 2004 pentru evoluţia sa din filmul "Mystic River" şi, apoi, în 2009, pentru interpretarea din pelicula "Milk" a primului consilier municipal din San Francisco care şi-a anunţat public orientarea homosexuală, Harvey Milk, asasinat în anii '70.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri