Secretarul american de stat Mike Pompeo îi avertizează pe europeni asupra pericolului presiunilor din partea Chinei

Data publicării:
mike pompeo
Secretarul american de Stat Mike Pompeo. Foto: Guliver / GettyImages

Secretarul american de stat Mike Pompeo îi avertizează pe europeni în legătură cu riscurile unei dependenţe de China, care, în opinia lui, ameninţă democraţiile occidentale, scrie Agerpres, preluând AFP.

"Partidul Comunist Chinez doreşte să vă forţeze să alegeţi" între Statele Unite şi China, a avertizat Mike Pompeo vineri, într-o videoconferinţă, la summitul privind democraţia de la Copenhaga.

„Nu se poate urma această alternativă fără a nega cine suntem. Democraţiile care depind de regimuri autoritare nu-şi merită numele”, a spus el.

„Sper să aud mai multe declaraţii publice din partea Europei despre provocarea chineză”, a adăugat secretarul de stat american într-unul dintre cele mai dure discursuri rostite până în prezent la adresa Beijingului.

„Trebuie să vorbim clar. Mai presus de toate, trebuie să acţionăm într-o manieră decisivă, pentru a nu lăsa loc niciunei confuzii în alegerea dintre tiranie şi libertate”, a insistat Mike Pompeo, la două zile după întâlnirea cu înaltul oficial chinez Yang Jiechi în Hawaii.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri