Secretarul de stat american, în vizită la Chișinău. „Statele Unite sunt alături de Republica Moldova”

Data publicării:
kerry-2

Actualizare 21.46.  Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat, la Chişinău, că Statele Unite sunt „alături de Republica Moldova” și a felicitat Chişinăul pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Promit susţinerea Statelor Unite pe măsură ce finalizaţi implementarea acordurilor cu UE. Noi considerăm că integrarea europeană reprezintă cea mai bună garanţie pentru un viitor sigur şi prosper pentru Republica Moldova", a spus John Kerry, potrivit Mediafax.

Secretarul de Stat a mai spus că ucrainenii trebuie să aibă „posibilitatea de a-şi alege viitorul”, în contextul în care Kievul a renunţat la semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

 Apoi, delegaţia condusă de Secretarul de Stat al SUA va vizita Complexul „Cricova”, unde va avea loc o întrevedere între oamenii de afaceri şi vinificatorii din Republica Moldova. Totodată, cu prilejul vizitei lui John Kerry va fi lansată o nouă linie de vinuri, relatează Unimedia.

John Kerry și premierul moldovean Iurie Leancă vor face declarații pentru presă la Cricova. 

Statele Unite au acuzat Rusia că a făcut presiuni asupra Republicii Moldova şi a Georgiei să nu semneze acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și au anunțat că au de gând să ajute Chişinăul, după ce Moscova a anunţat că nu mai cumpără vin moldovenesc. Cu alte cuvinte, vinurile de peste Prut au şanse să se vândă peste Ocean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri