Secretarul general al ONU cere Europei să facă mai mult pentru refugiați

Data publicării:
12027281 10153688042615820 1421617410258306204 o

 

Cer cu insistență Europei să facă mai mult”, a declarat Ban Ki-moon în deschiderea sesiunii anuale a Adunării generale a ONU, adăugând că această criză migrației din Europa suscită „pasiuni puternice”.

El a afirmat în fața reprezentanților celor 193 de țări membre ale Adunării că răspunsul la această criză trebuie să fie ghidat „de legile internaționale, de drepturile omului și de compasiune”.

În contextul acestui fenomen, soluția „nu este construirea de ziduri”, cum este cazul Ungariei, ci abordarea cauzelor acestui exod, precum războaiele și persecuțiile religioase, a subliniat secretarul general al ONU.

„O sută de milioane de persoane din lume au nevoie de asistență umanitară imediată” și 60 de milioane sunt strămutați sau refugiați, a adăugat el. „Niciodată oamenii nu au fost într-o asemenea măsură strămutați” pentru a fugi de conflicte, catastrofe sau foamete. 

El a reamintit de altfel că a convocat o reuniune ministerială pentru miercuri la ONU, pe marginea lucrărilor adunării generale, pentru a încerca să definească o abordare globală a crizei migrației. 

Una dintre principalele cauze ale crizei migrației, războiul din Siria, ar urma să domine discursurile de la tribuna Adunării generale de luni, cu intervențiile foarte așteptate ale președintelui american Barack Obama și ale omologilor rus, Vladimir Putin, și francez, François Hollande. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri