Secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg: Trupele ruse se apropie de graniţa cu Ucraina

Data publicării:
soldat rus cap taiat

Secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia ajută miliţiile din estul Ucrainei. Mai mult, acesta este de părere că trupele speciale ale Moscovei operează în interiorul ţării.

Recent am văzut că trupele ruseşti se mută mai aproape de graniţa cu Ucraina”, a spus Jens Stoltenberg, secretarul-general al NATO.

Preşedintele ucrainian, Petro Poroşenko, a anunţat că va trimite noi trupe în Donbass, pentru a bloca orice ofensivă a trupelor rebele dincolo de teritoriul pe care îl controlează deja. Mai mult, oficialii ucrainieni iau în calcul şi înăsprirea sancţiunilor economice pentru cele două provincii rebele.

Vreau să subliniez încă o dată că sunt un susţinător al procesului de pace şi că Ucraina va respecta cu stricteţe acordul de la Minsk. Dar asta nu înseamnă că Ucraina nu o să fie gata de acţiuni decisive în cazul unui scenariu pesimist”, a precizat Petro Poroşenko.

Oficialii de la Moscova neagă orice implicare militară în conflictul din estul Ucrainei, dar afirmă că liderii de la Kiev trebuie să negocieze direct cu separatiştii din Doneţk şi Lugansk, având în vedere faptul că acum cele două regiuni, unite sub numele de Novorossia, au lideri aleşi. La Sankt Petersburg, mii de oameni au ieşit pe străzi să-şi arate sprijinul pentru rebelii din Ucraina.

„Dacă nu ne-am fi dus în Novorossia, războiul ar fi ajuns deja la graniţa Rusiei. A trebuit să oprim inamicul acolo. Şi dacă nu îl oprim acolo, inamicul va ajunge aici”, a spus un protestant de la Sankt Petersburg.

Peste 4000 de oameni au murit în conflictul din Ucraina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri