Șefa revistei care a publicat un interviu fake cu Michael Schumacher a fost dată afară

Data actualizării: Data publicării:
michael schumacher GettyImages-21 oct 2015
Foto: Gulliver / Getty Images

Redactorul-şef al tabloidului german Die Aktuelle, care a publicat un fals interviu cu fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, generat cu ajutorul unui software de inteligenţă artificială (AI), a fost demis vineri de grupul media Funke, care deține revista.

Grupul Funke a prezentat scuze publice familiei Schumacher.

„Acest articol de prost gust şi amăgitor nu ar fi trebuit să fie publicat niciodată. El nu corespunde în niciun fel cu standardele jurnalistice pe care noi - şi cititorii noştri - le aşteptăm din partea unui grup media precum Funke”, a declarat într-un comunicat de presă Bianca Pohlmann, directoarea diviziei de reviste din cadrul grupului german, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Anne Hoffmann, redactorul-şef al tabloidului Die Aktuelle, a fost „eliberată din funcţie începând de astăzi”, precizează acelaşi comunicat. Ea coordona activităţile editoriale în cadrul acelui tabloid din anul 2009.

Interviu fake făcut cu ajutorul IA

Articolul publicat miercuri în Die Aktuelle a stârnit un val de controverse în mass-media din Germania şi, totodată, o dezbatere despre pericolele generate de inteligenţa artificială.

Prima pagină a revistei a prezentat miercuri o fotografie a lui Michael Schumacher, însoţită de titlul următor: „Michael Schumacher: Primul interviu!”.

Un titlu mai mic titra: „Pare înşelător de real”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În interiorul revistei, era mult mai clar faptul că tabloidul se referea la un fals interviu, generat de un site care utilizează un software AI.

Mulţi fani şi-au dat însă seama foarte repede că interviul era complet fals, întrucât Michael Schumacher trăieşte într-o izolare mediatică totală după ce a suferit un grav traumatism cranian în urma unui accident de schi produs în 2013. Accidentul l-a lăsat pe fostul campion mondial de Formula 1 cu sechele medicale severe şi de lungă durată, iar starul german nu a mai fost văzut de atunci în public.

Articolul includea citate atribuite lui Schumacher, în vârstă de 54 de ani, care se refereau la viaţa lui de familie după accident şi la starea sa de sănătate.

Familia lui Michael Schumacher a anunţat că intenţionează să depună plângere împotriva revistei germane Die Aktuelle.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri