BioNTech: Lansarea vaccinului anti-COVID în decembrie e posibilă. Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare

Data actualizării: Data publicării:
doze de vaccin impotriva Covid-19 stocate in cutii
Vaccin împotriva COVID-19. Foto: Profimedia Images

Fondatorul și directorul BioNTech, Ugur Sahin, spune că lansarea vaccinului împotriva COVID-19 în luna decembrie a acestui an este posibilă, a anunțat AFP pe Twitter.  Mâine va fi depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa, a spus el.

BioNTech şi Pfizer au anunțat săptămâna aceasta că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficiență de 95%.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lucrăm la viteză maximă”, a spus el, confirmând că cele două companii intenționează să solicite autorizația de utilizare de urgență a vaccinului lor în SUA vineri, în timp ce autoritățile de reglementare europene vor primi un set de date „săptămâna viitoare”.

Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a spus el.

Sahin anunța ieri că BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită pentru vaccinul său, care să permită transportarea acestuia la temperatura camerei.

În pezent, condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri