Şeful diplomaţiei de la Londra recunoaște că sunt mulţi cetăţeni din Marea Britanie gata să comită atacuri teroriste

Data publicării:
PHILIP HAMMOND GETTY IMAGES

Şeful diplomaţiei britanice a recunoscut că sunt mulţi cetăţeni din Marea Britanie gata să comită atacuri teroriste, în condiţiile în care foarte mulţi britanici au plecat să lupte alături de Statul Islamic în Siria.

Philip Hammond, ministrul britanic de Externe: Ştim că sunt oameni în această ţară care şi-ar dori să introducă dispozitive explozive în avioane şi care ar face acest lucru dacă ar avea posibilitatea. Dar pentru că securitatea noastră pe aeroporturi este aşa cum este, am reuşit cu succes, de peste 25 de ani, să ne asigurăm că nimeni nu poate aduce un dispozitiv explozibil într-un avion.

În schimb, ministrul de externe de la Londra a negat zvonurile că un avion britanic a fost ţinta unei rachete, în peninsula Sinai.

Philip Hammond, ministrul britanic de Externe: Acela nu a fost un atentat la adresa avionului. Avionul nu a fost în pericol în niciun moment.

Şi liderii companiilor aeriene internaţionale sunt de părere că tragedia din Egipt reprezintă un punct de cotitură pentru industria aviatică, în special în privinţa măsurilor de securitate.

Sir Tim Clark, preşedintele companiei Emirates: Avem o anchetă în desfăşurare, analizăm procedurile de securitate, procedurile de siguranţă de pe toate aeroporturile noastre. Ştiţi, trăim într-o regiune cu probleme a lumii şi sunt locuri în care trebuie să fim mai vigilenţi, probabil, decât alţii.

Avionul Airbus A321 s-a prăbuşit pe 31 octombrie în peninsula Sinai, la 23 de minute de la decolarea de pe aeroportul din Sharm el Sheik. În tragedie şi-au pierdut viaţa 224 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri