Șeful forțelor aeriene SUA în Europa anunţă creşterea prezenţei în România

Data actualizării: Data publicării:
wolters

Prezența rotațională” a forțelor aeriene americane în România va continua să crească. Declarația a fost făcută de generalul american Tod D. Wolters, comandantul forțelor aeriene ale SUA în Europa și Africa, care a primit o întrebare în acest sens, în timpul unei teleconferințe, din partea unui jurnalist român.

wolters
Generalul american Tod D. Wolters

Întrebat dacă SUA iau în calcul „o prezență permanentă, o prezență rotațională” a forțelor aeriene americane în România, generalul Wolters a răspuns: „Vă puteți aștepta că prezența rotațională cu efectivele Forțelor Aeriene SUA va continuă să crească în România, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani”.

El a adăugat că „mai multe schimburi cu forțele rotaționale” vor avea loc în baza militară de la Mihai Kogălniceanu.

Generalul american Tod D. Wolters a vorbit și despre relația „foarte puternică” pe care o are cu șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române.

Suntem foarte impresionați de îmbunătățirea capabilităților voastre cu avioanele F-16 și așteptăm să vedem toate lucrurile minunate care se vor întâmpla cu forțele voastre aeriene și terestre în ceea ce privește utilizarea rachetelor Patriot", a mai spus generalul american.

Luna trecută, ministrul Apărării, Mihai Fifor, declara că dorește chiar o prezenţă permanentă a militarilor americani la baza din județul Constanța.

Nu vă ascund faptul că noi am solicitat o prezenţă permanentă pe model polonez a militarilor americani la baza de la Mihail Kogălniceanu şi în ideea aceasta în care de pe Mihail Kogălniceanu facem operaţiunile de poliţie aeriană, este firesc să putem contribui la programul acesta de extindere a bazei”, a mai spus ministrul Fifor.

În ultimii ani, mii de militari români şi americani au participat la mai multe exerciţii comune la baza de la Mihail Kogălniceanu, la unele dintre acestea fiind prezenţi şi militari din alte ţări.

Tot de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu au fost efectuate anul trecut misiuni de poliţie aeriană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri