Șeful Twitter, Jack Dorsey, donează 3 milioane de dolari unor inițiative antirasism

Data publicării:
Latest Consumer Technology Products On Display At Annual CES In Las Vegas
Foto: GettyImages

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că donează 3 milioane de dolari unei organizații antirasism. Și alte celebrități, printre care Drake, Ryan Reynolds, Blake Lively au făcut donații similare.

Jack Dorsey a anunţat că îşi va dona 28% din avere, respectiv 1 miliard de dolari. Din această sumă, cel mai recent, Dorsey a oferit 3 milioane de dolari unei organizaţii antirasism înfiinţate de fotbalistul american Colin Kaepernick.

Organizaţia are ca scop educarea americanilor privind drepturile pe care le au atunci când interacţionează cu forţele de ordine, în contextul protestelor care au izbucnit în SUA după moartea afro-americanului George Floyd, relatează Mediafax.

Donaţia lui Dorsey se alătură celor făcute de alte celebrităţi, precum The Weeknd, Drake, Ryan Reynolds, Blake Lively, Chrissy Teigen.

Sundar Pinchai, CEO Google, a anunţat la rândul său o donaţie de 12 milioane de dolari.

Tehnica filantropică este una populară în Silicon Valley, pentru că astfel de fundaţii nu sunt obligate să raporteze autorităţilor modul în care sunt cheltuite sumele gestionate, permiţând folosirea acestora pentru a face lobby sau chiar a investi pentru a obţine profit, după cum subliniază unii experţi. Totuşi, Dorsey a promis transparenţă, sumele fiind alocate potrivit unui tabel distribuit online.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri