Sari la conținut

Semnificația semnului neobișnuit făcut de prințul Harry la întâlnirea cu Melania Trump

Prințul Harry a dat startul sâmbătă Jocurilor Paralimpice Invictus, având-o alături pe Melania Trump, prima doamnă a Statelor Unite. O fotografie cu cei doi a fost subiectul multor teorii din cauza modului în care prințul Harry își ține degetele.

Invictus Games Toronto 2017 - Day 1

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Gestul neobișnuit al prințului Harry – și dacă a fost sau nu intenționat - a devenit un subiect discutat intens în ultimele zile, eclipsând chiar prima apariție oficială a prințului cu iubita sa, Meghan Markle.

Mulți utilizatori Twitter au spus că Harry transmite semnul diavolului și se întrebau care este motivul acestui semn.

Doi experți în limbajul corporal au descifrat, pentru Huffington Post, motivul acestui gest al prințului Harry.

„Acest semn este numit Coarnele diavolului și ceea ce oamenii cred este adevărat. Semnul transmite că prințul amenință tot ceea ce este rău. Este un gest de protecție împotriva răului sau a bolii”, a spus Patti Wood, specialistă în citirea limbajului corporal.

De asemenea, poziția mâinii pe stomac este un act de confort, pe care mulți lideri îl fac atunci când au întâlniri oficiale.

„Am văzut mulți lideri din diferite țări alături de Trump și foarte mulți transmit acest mesaj: că se simt confortabil”, a spus ea. „Acesta ar putea fi considerat unul dintre aceștia. Semnul arată precum Coarnele diavolului, dar totuși mâna este pe stomac. În cel mai rău caz, ar putea semnifica multă tensiune și nevoia de a-și proteja centrul de bază”.

Un alt expert, Joe Navarro, este sceptic cu privire la faptul că poziția lui Harry ar transmite vreun mesaj.

„Oare voia să-și deschidă sacoul, dar între timp s-a răzgândit? Era oare pregătit să se așeze, dar fotografii i-au rugat să mai stea în picioare pentru mai multe poze? Din partea mea, nu poți trage prea multe concluzii din poza asta. Nu m-aș concentra așa mult pe asta”, a declarat acesta.

Cu toate astea, amândoi experții sunt de acord că este un nivel înalt de tensiune vizibilă în atitudinea prințului și că de obicei prințul este mult mai relaxat și vesel în situații similare.

„Expresia lui facială este de obicei relaxată, ceea ce transmite o stare de liniște și căldură. Aici, prințul are gura închisă și nu zâmbește deloc”, precizează Patti Wood.

Despre Melania Trump, experta spune că pare încordată și că își ține mâinile pe lângă corp, ceea ce trasmite simte frică. „Ochii ei de asemenea transmit că era foarte tensionată”, adaugă ea.