Senator brazilian, prins că ascundea bani între fese. Politicianul este suspectat de deturnarea fondurilor pentru COVID

Data publicării:
Senatorul Chico Rodrigues a fost prins cu bani ascunși în părțile intime
Senatorul Chico Rodrigues a fost prins cu bani ascunși în părțile intime Foto: Facebook Chico Rodrigues

Un senator brazilian apropiat președintelui Jair Bolsonaro a fost prins, în urma unui raid al poliției, cu bani ascunși între fese, a relatat presa braziliană citând surse sub acoperirea anonimatului. Senatorul Chico Rodrigues este suspectat că ar fi deturnat bani dintr-un fond special destinat combaterii pandemiei de COVID.

Senatorul a confirmat într-un comunicat că au avut loc percheziții, miercuri, la domiciliul său din Boa Vista, dar nu a dat detalii. El neagă, de altfel, orice acuzații de corupție.

Biroul său a refuzat, pe de altă parte, să spună dacă incidentul cu banii găsiți în chiloți este adevărat, dar o sursă judiciară apropiată dosarului a confirmat informația pentru agenția Reuters. 

Cotidianul Estado de São Paulo a relatat că senatorul, în vârstă de 69 de ani, ar fi ascuns în părțile intime peste 30.000 de reali brazilieni (circa 4.500 de euro). O altă publicație, revista Crusoé, de orientare conservatoare, a scris chiar, pentru a ilustra sorditul situației, că unele bancnote erau murdare de fecale. „A fost o scenă extrem de stânjenitoare” în momentul în care poliția a făcut descoperirea, a scris Crusoe.

Informația s-a viralizat, brazilienii postând-o pe rețelele sociale sub hashtagul #PropinaNaBunda (Cu mita în fund - n.r.) Cu un joc de cuvinte, mulți au comentat că momentul va rămâne în „analele istoriei”, scrie The Guardian.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri