Sari la conținut

Serghei Lavrov: SUA să înceteze tentativele de a se impune în fostele republici sovietice

 

"Exact în momentul în care a apărut o şansă de soluţionare a problemelor specifice dintre Kiev şi miliţii, unele componente ale autorităţilor de la Kiev au cerut ca Ucraina să renunţe la statutul său de neutralitate şi să înceapă procesul de aderare la NATO", a declarat Lavrov la o întâlnire cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), relatează site-ul IBTimes.co.uk.

"Este o încercare evidentă de a deturna eforturile menite să iniţieze un dialog pentru asigurarea reconcilierii naţionale", a adăugat ministrul rus.

Lavrov a exprimat, de asemenea, îngrijorarea Moscovei faţă de implicarea Statelor Unite în afacerile Kievului.

"Unii parteneri occidentali, inclusiv din nefericire cel mai influent jucător - Statele Unite -, vor victoria NATO şi o situaţie în care America să impună voinţa sa tuturor", a afirmat el.

"Acest concept de exclusivitate, pe care preşedintele (Barack) Obama l-a declarat în mod repetat, nu poate duce la nimic bun şi până acum nu a dus la nimic bun", a conchis el.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...