Sari la conținut
News Alert

Serviciul Uber, suspendat în Ungaria

„Vom suspenda serviciul Uber X în Budapesta, din 24 iulie. Din nefericire, evoluţia legislaţiei adoptate în Ungaria în ultimele 18 luni a dus la această decizie dificilă”, a declarat Rob Khazzam, director general  al Uber în Europa Centrală.

În iunie, Parlamentul ungar, unde partidul de guvernământ Fidesz are o majoritate puternică, a adoptat o lege pentru a restrânge activităţile Uber, în urma mai multor luni de proteste din partea taximetriştilor şi a interzicerii unor servicii ale acestei companii, în alte ţări.

Noua lege, care va intra în vigoare în această lună, va permite autorităţii de reglementare în sectorul comunicaţiilor să brocheze accestul la Internet a „servicilor ilegale de dispecerat”.

Taximetriştii din Ungaria au cerut ca Uber să fie scoasă în afara legii, iar aplicaţia pentru smartphone pe care o foloseşte să fie blocată, ei considerând că şoferii acesteia nu respectă reglementările destinate firmelor de taximetrie.

Potrivit Uber, peste 160.000 de oameni folosesc serviciile companiei în Budapesta, dar în prezent cei 1.200 de şoferi ai companiei riscă să îşi piardă permisele de conducere pentru o perioadă de până la trei ani, chiar dacă sunt autorizaţi şi plătesc impozite.

Citiți și:
Uber ieftinește transportul de weekend spre baruri, cluburi, restaurante și piscine din București
Uber a dezvoltat un soft care urmăreşte comportamentul şoferilor
Cele mai populare 25 de destinații ale Uber din București