Silvio Berlusconi preferă să meargă la închisoare decât să facă muncă în folosul comunităţii

Data publicării:
51c866fb95f9cfca7d000000 1

„Nu voi pleca în exil. Nu voi accepta să fac muncă în folosul comunităţii, ca un infractor care trebuie reeducat”, a declarat fostul şef al Guvernului pentru cotidianul Libero, referindu-se la examinarea, marţi, de către Curtea de Casaţie a recursului împotriva condamnării sale la patru ani de închisoare şi cinci de interdicţie de a exercita un mandat public, în dosarul Mediaset.

Miliardarul afirmă, de asemenea, că refuză să beneficieze de posibilitatea acordată persoanelor în vârstă de a-şi executa pedeapsa în arest la domiciliu.

„Am aproape 78 de ani şi aş avea dreptul la arest la domiciliu, dar dacă mă găsesc vinovat, să îşi asume această responsabilitate, vreau să merg la închisoare”, a declarat Berlusconi pentru cotidianul de centru dreapta.

El s-a declarat foarte afectat de aceste urmăriri: „Nu dorm de mai bine de o lună. Mă trezesc noaptea şi mă uit pe tavan, gândindu-mă la ce mi-au făcut”.

Magnatul de presă acuză periodic magistraţii de stânga că desfăşoară o adevărată vendetta împotriva lui.

„El Cavaliere”, care a intrat în politică din 1994 şi a fost de trei ori şef al Guvernului şi ales senator în februarie anul trecut, nu menţionează în interviu riscul unei interdicţii de a exercita orice mandat public, care i-ar putea pune capăt carierei politice.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri