Singurul submarin al Ucrainei, capturat de marina rusă. Militar rănit după ocuparea unei baze militare din Crimeea

Data publicării:
submarin ucraina scris

ACTUALIZARE 18.00. S-au tras din nou focuri de armă în Crimeea, unde un militar ucrainean a fost rănit după ce militarii ruşi au luat cu asalt o bază militară a Kievului. Este vorba de o unitate din sudul peninsulei, una dintre puţinele aflate încă sub controlul trupelor ucrainene. O altă bază a fost atacată în această dimineaţă de sute de membri ai miliţiilor pro-ruse.

______________________

ACTUALIZARE 17.20.  Marina rusă a preluat controlul asupra singurului submarin ucrainean militar staţionat la Sevastopol. Soldaţii ruşi au arborat steagul marinei ruse şi au desprins însemnele Ucrainei de pe carena navei.

Incidentele au trezit temerile izbucnirii unui nou război rece.

„Referendumul din Crimeea de duminica trecută, decizia Federaţiei Ruse şi, în sfârşit, integrarea Crimeei în teritoriul Rusiei sunt evenimente care încalcă dreptul internaţional şi pregătesc pericolul separării Europei”, a spus Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe.

_________________

Aproximativ 200 de combatanţi înarmaţi au pătruns în baza aeriană de la Novofedorivka, în vestul Peninsulei Crimeea.

Militarii ucraineni s-au baricadat în clădirile unităţii şi au lansat grenade lacrimogene. Militanţii proruşi au somat militarii ucraineni să părăsească unitatea, arborând drapelul Rusiei, în locul celui ucrainean.

La ocuparea bazei militare au asistat şi militari ruşi. Un ofiţer al armatei ruse a intrat în clădire pentru a negocia cu militarii ucraineni.

În bazele de pe teritoriul Crimeei sunt în continuare militari ucraineni. Rusia a anunţat că le permite să plece din unităţi sau să se înroleze în armata rusă.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri