Sinistraţii din Chile cer ajutor. Mii de oameni au rămas fără provizii în urma cutremurului de 8,2

Data publicării:
sini

„Echipele de intervenţie nu au venit să vadă cum suntem. Nu avem apă. Nu avem curent electric. Nu avem nimic. Nici măcar medicamente”, a spus o persoană din Iquique, oraș afectat de cutremur.

În oraşul port Iquique, 2.600 de clădiri au fost distruse sau avariate. Oamenii au aşteptat în zadar ajutorul autorităţilor, deşi în zonă a fost decretată stare de dezastru, tocmai pentru a facilita intervenţia de urgenţă. Cei care au rămas fără locuinţe stau acum pe străzi sau în corturi ridicate la marginea oraşului. Şi nu doar ei suferă de pe urma cutremurului. Familiile care s-au bucurat că încă mai au casele în picioare se plâng că nu mai au mâncare şi produse de primă necesitate, iar alimentarea cu energie electrică nu a fost încă reluată.

Patronii magazinelor alimentare nu se pregătiseră pentru dezastru şi acum au rafturile goale.

„Ne lipsesc multe produse. Mai întâi, oamenii au intrat în panică după cutremur şi erau disperaţi să cumpere orice. Şi acum nu mai e pâine, nu mai e apă”, a declarat Yanet Cortes, proprietara unui magazin.

Locuitorii din Iquique cer autorităţilor să le aducă provizii: apă îmbuteliată, alimente şi medicamente. Informat de ceea ce se întâmplă în zonele afectate de cutremur, ministrul chilian de Interne a promis că va trimite ajutoare.

Cinci oameni au murit în timpul cutremurului de 8,2 pe Richter, produs marţi în nordul statului Chile. Seismul a fost urmat de zeci de replici puternice şi, 24 de ore mai târziu, de un nou cutremur cu magnitudinea 7,8 a fost înregistrat în aceeaşi regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri