Sinovac dublează capacitatea de producţie a vaccinului chinezesc anti-COVID. Va fabrica 2 miliarde de doze pe an

Data publicării:
o femeie este vaccinata cu vaccinul chinezesc sinovac
Vaccinul produs de Sinovac, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru aprobate de guvernul chinez. Foto: Profimedia Images

Laboratorul chinez Sinovac anunță că a dublat capacitatea de producţie a vaccinului său împotriva COVID-19 la 2 miliarde de doze pe an, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vaccinul, denumit CoronaVac, este unul dintre cele patru aprobate de guvernul chinez. În studiile efectuate în Brazilia, eficacitatea sa a fost evaluată la aproximativ 50% pentru a preveni contaminarea şi la 80% pentru a evita spitalizarea.

Sinovac spune într-un comunicat de presă că a finalizat crearea unei a treia linii de producţie și este capabil să producă acum 2 miliarde de doze pe an. Sunt necesare două doze pentru fiecare persoană vaccinată.

Sinovac a precizat că a livrat deja 200 de milioane de doze în peste 20 de ţări. Grupul a adăugat că a primit autorizaţii pentru comercializarea produsului său în peste 30 de ţări.

Miercuri, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au declarat că vaccinurile produse de Sinovac şi Sinopharm sunt sigure şi eficace împotriva COVID-19, dar că sunt necesare mai multe date înainte de a recomanda utilizarea acestora.

„Există o lipsă de date (...) referitoare la vârstnici şi la cei care suferă de alte boli”, a estimat Grupul Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), din cadrul OMS.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri