SIRIA. Atacuri sângeroase între armată și rebeli. 16 persoane au murit

Data publicării:
2701siria-46036

Blindajul tancurilor nu mai oferă siguranţă trupelor regimului. Atacul rebelilor din Daraya împotriva blindatelor are o eficienţă mortală. Toate marile oraşe sunt teatru de război între rebeli şi trupele fidele lui Bashar al-Assad. Armata guvernamentală a lansat o ofensivă asupra poziţiilor deţinute de insurgenţi, în oraşul Homs, cu aviaţie şi cu trupe terestre. Cu toate acestea, insurgenţii sunt din ce în ce mai siguri pe ripostele lor, iar numărul blindatelor distruse creşte permanent de la o zi la alta.

În ultima săptămână, atacurile purtate cu rachete, cu artileria, dar şi cu aviaţia au ucis cel puţin 120 de civili şi 30 de insurgenţi doar în Homs.

Aproximativ 15.000 de civili de confesiune sunită sunt izolaţi în cartierele apropiate de intersecţia dintre şoselele esenţiale pentru legătura Damascului cu coasta Mediteranei. Insurgenţii spun că în ultima perioadă au preluat controlul asupra mai multor cartiere din Homs, ceea ce ar explica ofensiva trupelor lui Assad.

La Alep, şi spaţiul aerian a devenit ostil regimului. De curând, încă un elicopter a fost doborât de insurgenţii tot mai bine înarmaţi.

Conflictul civil sirian, care durează de aproape doi ani, a făcut aproximativ 60.000 de victime. Sute de mii de refugiaţi au părăsit Siria şi s-au adăpostit în ţările vecine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri