Siria: Atacurile israeliene din ultimele zile sunt o declaraţie de război

Data publicării:
violente siria 2 mfax

Oficialii sirieni avertizează întreagă comunitate internaţională că atacurile venite din Israel nu fac decât să agraveze situaţia deja foarte periculoasă din regiune.

Siria are dreptul, dar şi datoria, de a-şi apară patria, statul şi poporul de orice atac, fie el intern sau extern, prin orice mijloace”, a spus Omran al-Zohnbi, ministrul sirian al Informaţiilor.

Militarii israelieni au bombardat săptămâna trecută un convoi militar care transporta arme către gruparea teroristă Hezbollah din Liban, un centrul de cercetări şi o unitate de apărare antirachetă de lângă Damasc.

Pentru a preveni un eventual atac din partea Siriei, armata israeliană a plasat la graniţa de nord două sisteme de interceptare a rachetelor. Dar localnicii nu cred că un conflict cu sirienii va avea loc.

Statele Unite susţin în continuare dreptul Israelului de a se apăra de terorişti.

Oficialii de la Ierusalim au declarat că vor face tot ce este necesar pentru a preveni înarmarea grupărilor extremiste cu arme venite din depozitele siriene. Un sprijin militar internaţioanal pentru rebelii sirieni pare din ce în ce mai puţin probabil, după ce principala grupare a anunţat că sprijină Al-Qaida.

Peste 70.000 de oameni au murit în Siria de la începutul războiului civil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri