Siria „condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea SUA, Franţei şi Marii Britanii”

Data actualizării: Data publicării:
Refugees Flee Syria As ISIS Advances On Kobani
Foto: Guliver / GettyImages

Regimul sirian a denunţat sâmbătă ''agresiunea barbară şi brutală'' a occidentalilor, după atacuri desfăşurate în cursul nopţii de SUA, Franţa şi Marea Britanie asupra unor baze militare, a relatat agenţia oficială siriană de presă SANA, preluată de AFP şi dpa.

Refugees Flee Syria As ISIS Advances On Kobani
Foto: Guliver / GettyImages  (Arhivă)

Siria "condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea SUA, Franţei şi Marii Britanii asupra Siriei, care constituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional", a spus o sursă din cadrul Ministerului de Externe sirian, citată de SANA.

Aceste atacuri au urmărit "să împiedice" o misiune a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care urma să înceapă sâmbătă o anchetă la Douma privind un presupus atac chimic, conform SANA, scrie Agerpres.

Sursa citată de SANA acuză Occidentul că încearcă astfel să îşi ascundă "minciunile".

Statele Unite au lansat, împreună cu Marea Britanie şi Franţa, atacuri asupra unor obiective în Siria, susţinând că au atacat în special unităţi de producţie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale. Atacul ar fi făcut peste 40 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri