Siria | Raidurile Rusiei au afectat cinci spitale

Data publicării:
explozie bomba bombardament siria - GettyImages - 23 oct 15

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Într-un comunicat publicat joi, Societatea Medicală Siriano-Americană (SAMS), care activează în Siria și susține centre medicale, a afirmat că raidul sângeros de marți asupra unui spital de campanie din provincia Idleb (nord-vest) „se adaugă altor opt care au vizat spitale”.

De la începutul războiului din Siria în 2011, au avut loc 313 atacuri comise de diverși protagoniști asupra unor instalații medicale din țară, a precizat această organizație cu sediul în SUA și finanțată de medici americani și sirieni.

Cinci centre medicale gestionate de SAMS au fost vizate de raiduri rusești, dintre care două în provincia Alep (nord), unul în provincia Latakia (vest), unul în provincia Hama (centru) și cel de marți de la Idleb, a subliniat organizația.

Potrivit SAMS, în acest ultim atac au murit doi membri ai personalului medical și cel puțin doi civili și au fost răniți alți 28 de civili. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a vorbit despre 13 morți.

Rusia a dezmințit cu fermitate că vreunul dintre raidurile sale ar fi lovit spitalul de campanie din Idleb.

„Civilii continuă să fie supuși unor violențe inimaginabile în Siria și facem apel la comunitatea internațională să acționeze prin toate mijloacele necesare pentru a pune capăt atacurilor împotriva civililor și a împiedica comiterea de alte atacuri asupra unor centre de îngrijire”, a declarat șeful SAMS, Ahmad Tarakji.

Raidurile Rusiei în Siria au început la 30 septembrie, pentru susținerea operațiunilor terestre ale forțelor regimului lui Bashar al-Assad împotriva rebelilor.

Războiul a cauzat moartea a peste 250.000 de persoane de la începutul conflictului în martie 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri