SIRIA. Un tânăr şi-a riscat viaţa încercând să salveze o femeie

Data publicării:
13122012 20abdul 20siria-38451

Abdul are doar 17 ani. A decis să-şi rişte viaţa pentru a salva o femeie pe care nu o cunoaşte, dar care zace pe caldarâm după ce a fost ţintită de un lunetist. Se află la câteva zeci de metri distanţă de victimă şi trebuie să se târască pentru a nu fi şi el împuşcat.

Colegii de arme cu care patrulează pe străzile din Alep încearcă să-l protejeze trăgând în aer. De pe acoperişuri, lunetişti răspund şi ei. Urmează secunde de coşmar până când Abdul ajunge la femeia care nu mişcă.

Tănărul nu poate să o ridice pe femeie şi o leagă cu câteva curele. Cu gloanţele şuierând în aer, el reuşeşte apoi să se pună la adăpost şi să o tragă pe femeie din stradă.

Abdul putea fi împuşcat în orice moment, dar nu a stat deloc pe gânduri.

„Simţeam că femeia este în viaţă. Am vrut să o salvez şi să o duc la un spital.Mi-am spus că dacă e să mor, atunci e voia lui Dumnezeu să mor lângă această femeie”, a spus Abdul.

Adolescentul a scăpat cu viaţă, dar nu şi femeia, care cel mai probabil ieşise din casă în căutare de alimente pentru familie. De luni bune, oraşul sirian Alep e devastat de violenţe, iar luptele cele mai crâncene se duc în plină stradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri