Smogul din China a ajuns în Coreea de Sud

Data publicării:
smogg

Norul de poluare provocat de termocentralele din China a fost dus de curenţii de aer până în Coreea de Sud, la o distanţă de peste o mie de kilometri. Institutul naţional de mediu a anunţat că nivelul de poluare a crescut de trei ori în decurs de 24 de ore.

Acest praf este format din particulele de sulf aflate în componenţa cărbunilor din China şi nitrogenul aflat în gazele de eşapament ale maşinilor din Coreea de Sud. Aceşti sulfaţi şi nitraţi au efecte grave asupra plămânilor”, Chang Lim-seok, specialist în probleme de mediu.

Iar sud-coreenii nu mai pot ieşi din case fără să poarte măşti speciale.

Mă doare foarte rău gâtul când ies afară. Sunt îngrijorată pentru sănătatea mea şi de aceea am cumpărat o mască”, se plânge o femeie.

În nord-estul Chinei, smogul provoacă probleme de peste o săptămână, iar autorităţile au decretat cod portocaliu de poluare. Problemele de mediu se agravează în această perioadă din cauza centralelor pe cărbune folosite pentru încălzire în timpul ierii. Autorităţile de la Beijing au închis mai multe fabrici şi şantiere pentru a mai reduce poluarea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri