Șoc în Spania după ce doi copii au fost martorii unui triplu omor în familie

Data publicării:
Santiago Train Crash Driver Attends Preliminary Court Hearing
Foto: Gulliver/Getty Images

Un bărbat a fost arestat în Spania după ce a mărturist că și-a împușcat mortal trei membri ai familiei - fosta soție, mama acesteia și fosta cumnată - în fața copiilor cuplului.

Crimele au avut loc în timp ce copiii, de 4 și 7 ani, erau pregătiți să meargă la școală, luni dimineață, relatează BBC NEWS.

După crime, bărbatul a sunat la Poliție și a spus ce a făcut, apoi s-a predat.

Citește și: Un bărbat care și-a omorât soția și cei patru copii s-a dat de gol în urma unui accident rutier. Descoperirea făcută în mașina lui

José Luis Abet Lafuente a divorțat de soția lui anul trecut. Motivul despărțirii nu este cunoscut, însă nu au existat plângeri privind acte de violență domestică. Recent, însă, bărbatul i-a trimis fostei soții un mesaj în care o acuza că nu îl lasă să își vadă copiii.

Luni, femeia de 39 de ani și-a urcat copiii în mașină, ca să-i ducă la școală, în Valga, Galicia. La scurt timp după ce a pornit mașina, bărbatul a pornit în urmărirea ei și când a ajuns-o din urmă, a scos un pistol cu care a amenințat-o. Speriată, femeia a oprit mașina și și-a sunat rudele pentru a cere ajutor.

La câteva minute după apel, bărbatul a apăsat pe trăgaci și și-a împușcat mortal fosta soție. Între timp, fosta soacră și fosta cumnată au sosit la locul incidentului, iar Lafuente le-a împușcat și pe ele.

După crime, bărbatul a aruncat arma într-un râu, după care s-a dus spre casa în care locuia împreună cu mama lui, de unde a sunat la poliție și a mărturisit ce a făcut. A fost reținut și urmează să fie dus la instanță, unde vor fi formulate acuzații oficiale. Autoritățile din Valga au decretat trei zile de doliu după tripla crimă. Cei doi copii sunt, deocamdată, în grija unui unchi.

Editare web: D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri