Soluția trăsnită găsită de câțiva neo-zeelandezi pentru a bea în public

Data actualizării: Data publicării:
betivi

Mai mulţi neo-zeelandezi au găsit o soluţie pentru a ocoli interdicţia de a consuma alcool în spaţiul public. Au ridicat o insulă de nisip în apropierea ţărmului, unde au petrecut Anul Nou ciocnind pahare. Pe insulă și-au creat toate condiţiile: au luat o masă de picnic şi lăzi frigorifice pline cu băuturi. Suntem în ape internaţionale, au glumit ei. Tot de acolo au privit şi artificiile de la miezul nopţii, relatează presa locală.

Administraţia oraşului Tairua, din nordul Noii Zeelande, interzice consumul de alcool în locuri publice în fiecare an între 31 decembrie şi 6 ianuarie.

De această dată însă, în ultima zi a anului trecut un grup de de circa şapte persoane au creat o insulă în mijlocul estuarului din Tairua pentru a putea consuma alcool în public. Potrivit ziarului New Zealand Herald, citat de Agerpres, membrii grupului s-au folosit de nivelul scăzut al apei la reflux pentru a aduna cu lopeţile suficient nămol pentru a forma o mică platformă capabilă să susţină o bancă şi câteva persoane.

Pe măsură ce apele au înconjurat insula nou-formată, neozeelandezii au început să consume alcool în public, ocolind cu succes legile locale şi scăpând de amenzile forţelor de ordine.

"Asta înseamnă gândire creativă", a declarat inspectorul John Kelly, comandantul zonei de est a Waikato, pentru Stuff. "Dacă aş fi ştiut acest lucru probabil m-aş fi alăturat lor", a glumit el.

Interdicţia de consum în public a băuturilor alcoolice de Crăciun şi Anul Nou a fost introdusă pentru a descuraja comportamentul ilegal care a dus la mai multe arestări. "Poliţiştii erau nemulţumiţi de acest lucru şi au spus că trebuie să se schimbe", a spus localnicul Noddy Watts.

Nu au fost efectuate arestări în timpul acestui incident, notează UPI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri