Soluții londoneze pentru refugiați

Data publicării:
solutii

Găzduit de un teatru din sudul Londrei, restaurantul Mazi Mas este locul unde bucătarii sunt doar femei ce provin din comunităţile de imigranţi. Fondat acum trei ani, localul le oferă acestora şansa de a-şi demonstra talentele culinare şi a-i tenta pe clienţi cu specialităţi gastronomice din ţările lor de origine.

Siguranţă, simt siguranţă. Am învăţat multe preparate diferite, am întâlnit prieteni care vin din alte state”, spune Azeb Woldemichael, imigrant din Etiopia.

Azeb s-a angajat la Mazi Mas pentru a învăţa cum funcţionează un restaurant, în speranţa că într-o zi îşi va putea deschide propria cafenea. Nu este singura care are astfel de visuri! În ultimii trei ani, multe dintre colegele ei au plecat de la Mazi Mas şi şi-au deschis afaceri. Tocmai de aceea, cererea de locuri de muncă la acest restaurant este foarte mare.

Mara Klein, manager de proiect explică: „Vrem să milităm pentru drepturile refugiaţilor, pentru recunoaşterea existenţei lor, dar şi pentru beneficiile pe care le aduc societăţii, fie cele economice sau cele culturale, mai ales aici în Londra unde fiecare a doua persoană nu este de aici.”

Angajarea la restaurantul Mazi Mas a făcut mai uşoară adaptarea în Marea Britanie.

„Mi-a fost foarte greu când am venit în Regatul Unit. Mi-a fost foarte greu ca imigrant, pentru că nu ştiam pe nimeni în această ţară, nu aveam legături cu alţi oameni. Mazi Mas a fost podul care m-a dus de la izolare totală către o lume în care muncesc alături de alţi oameni”, povestește Roberta Siao, manager.

Fondatorii Mazi Mas încearcă acum să extindă afacerea şi în capitala Germaniei, şi în oraşul francez Lyon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri