SONDAJ. Câți americani sunt de acord cu Donald Trump, ca musulmanii să nu mai fie primiţi în SUA

Data publicării:
GettyImages-500116120

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion de o mie de americani, republicani, democraţi şi votanţi independenţi.

Deşi 58% sunt împotriva propunerii de a interzice intrarea în Statele Unite a musulmanilor, totuşi, 36% susţin ideea lui Donald Trump.

Potrivit aceluiaşi sondaj, aproape jumătate dintre cei chestionaţi sunt de acord ca autorităţile să aibă o bază de date cu toţi musulmanii aflaţi pe teritoriul Statelor Unite.

Luni, controversatul candidat la învestitura republicană pentru Casa Albă a cerut ca musulmanii să fie opriţi la graniţe.

Organizaţia Naţiunilor Unite s-a declarat îngrijorată iar Casa Albă a spus că acele declaraţii îl descalifică din cursa pentru alegerile prezidenţiale. Însă Donald Trump îşi continuă campania împotriva străinilor şi se foloseşte acum de atacatorii de la San Bernardino.

„Sistemul de vize nu funcţionează. Acea femeie a primit viză în urma căsătoriei, iar ea era complet radicalizată. Şi a venit aici. Şi alţii spun că sistemul de vize nu funcţionează”, a spus Donald Trump, candidat la învestitura Partidului Republican.

Donald Trump a promis că, dacă va fi ales preşedinte, va schimba legislaţia astfel încât toţi cei care împuşcă poliţişti să fie condamnaţi la moarte.

În pofida acestor declaraţii radicale, popularitatea lui Trump a crescut cu 13% faţă de luna octombrie. Cu o cotă de 35%, Donald Trump conduce detaşat în cursa pentru învestitura republicană la Casa Albă şi are aproape cât următorii trei clasaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri