Sondaj CNN: Președintele Obama este susținut de 53% dintre americani, în ciuda scandalurilor recente

Data publicării:
Obama

Potrivit sondajului realizat vineri și sâmbătă și dat publicității duminică, 53% dintre americani aprobă deciziile și acțiunile liderului democrat de la Casa Albă, în timp de 45% nu sunt de acord cu acestea. În sondajul CNN precedent, din luna aprilie, Barack Obama era susținut de 51% dintre americani.

Diferența de două puncte procentuale se încadrează în marja de eroare, așa că ar fi o greșeală să fie considerată un câștig pentru președinte”, a explicat directorul CNN Polling, Keating Holland.

El a adăugat însă că scorul de peste 50% din sondaj va fi considerat o veste bună de către democrați, după evenimentele din ultima săptămână.

Săptămâna aceasta, reprezentanții Associated Press au acuzat autorităţile americane că au încălcat libertatea presei, după ce Departamentul de Justiţie a anunţat că a confiscat în secret desfăşurătoarele telefonice a peste 100 de ziarişti ai agenţiei.

Pe de altă parte, preşedintele Barack Obama l-a concediat pe şeful interimar al Fiscului american, pe fondul scandalului anchetelor pe criterii politice, declanşate de administraţia fiscală federală împotriva grupurilor politice conservatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri