SONDAJ. Majoritatea germanilor nu înţeleg criticile aduse ţării lor cu privire la austeritate

Data publicării:
merkel-57765
 

Conform acestui sondaj, realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane pentru săptămânalul Focus, 56% dintre germani nu înţeleg "atacurile violente din partea străinilor". Cu toate acestea, 40% dintre ei "arată înţelegere faţă de criticile adresate Germaniei", precizează publicaţia Focus. 

Salvarea Cirpului, hotărâtă la începutul săptămânii, o soluţie drastică pentru insulă şi economia sa, a reaprins criticile faţă de Berlin, suspectat că şi-ar fi impus punctul de vedere. În timpul protestelor din Cipru, dar şi din întreaga Europă, cancelarul Angela Merkel a fost criticat ca fiind direct responsabil pentru austeritate şi consecinţele sale sociale. Au fost chiar afişate pancarte care o arătau pe Angela Merkel cu trăsăturile lui Adolf Hitler.

Citeşte şi: Băncile din Cipru s-au deschis. Ciprioții nu s-au înghesuit așa cum se așteptau autoritățile

Majoritatea oficialilor germani s-au afişat senini, ca ministrul de Finanţe, Wolfgang Schäuble, pentru care asemenea critici sunt consecinţa inevitabilă a importanţei economice şi politice a Germaniei, primul contribuitor al tuturor planurilor de ajutor european hotărât în ultimii trei ani.

Într-un articol apărut în Focus, candidatul liberal la şefia guvernului în alegerile din septembrie, Rainer Brüderle, a afirmat că "cetăţenii germani au înţelegere pentru temerile şi preocupările persoanelor din Cipru". "Cu toate acestea, ei nu înţeleg că îi lovim încercând să îi ajutăm", a adăugat el.

Ministrul de Justiţie german, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, ales din rândul partidului liberal FDP, a lovit cu pumnul în masă săptămâna trecută, cerând oficialilor europeni să apere mai bine Germania, învinuită pentru toate problemele.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri