Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri și spălare de bani

Data actualizării: Data publicării:
Emma Coronel Aispuro
Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo. FOTO: Profimedia Images

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului lord al drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman, a pledat vinovată pentru trafic de stupefiante și spălare de bani, legate de imperiul soțului ei, scrie CNN. Recunoașterea ei în fața unei curți federale din Washington vine la aproape doi ani după ce El Chapo a fost condamnat la închisoare pe viață, plus 30 de ani, pentru activități criminale, trafic de droguri și uz de armă, ca șef al cartelului de la Sinaloa.

Emma Coronel Aispuro, 31 de ani, a admis joi că l-a ajutat în calitate de "participant de rang inferior" pe soțul ei să-și conducă imperiul drogurilor. Ea a fost arestată în februarie pentru trafic internațional de droguri, pe Aroportul Internațional Dulles din Washington, și a rămas în arest până la proces.

Soția lui El Chapo pledat vinovată de conspirare pentru distribuirea de cantități mari de droguri (heroină, cocaină, marijuana și metamfetamină) introduse ilegal în Statele Unite, spălare de bani și tranzacții ilegale cu organizații de trafic de droguri, potrivit CNN.

La momentul arestării, ea a fost acuzată, de asemenea, și de implicare în evadarea lui El Chapo dintr-o închisoare mexicană, în 2015, în urma depoziției unui martor din proces.

Cei doi au împreună două fete gemene.

După ce a evadat în 2015 și a fost prins, El Chapo a fost extrădat în Statele Unite în ianuarie 2017, judecat și condamnat la închisoare pe viață în iulie 2019. El Chapo a condus aproape 30 de ani cartelul drogurilor din Sinaloa și a organizat de-a lungul anilor transporturi clandestine prin care au fost aduse în Statele Unite tone de cocaină.

Coronel Aispuro este acuzată că servea drept intermediar și transmitea mesajele cartelului către Guzman și invers când acesta era în închisoare în Mexic. Practic, cu mijlocirea ei, El Chapo a continuat să-și dirijeze afacerile din spatele gratiilor. În plus, frumoasa și tânăra soție a mafiotului a ajutat la organizarea „șantierului” pentru construirea tunelului de aproape 1,5 kilometri săpat sub închisoarea de maximă securitater Altiplano. Tunelul avea sistem de ventilare, scări și o pistă pentru motocicletă și a fost gata la 11 iulie 2015.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri