Soția premierului Cehiei, Petr Necas, spionată la ordinul șefei de cabinet a acestuia

Data publicării:
petr necas premierul ceh mfax-1

Şapte apropiaţi ai partidului de guvernământ de la Praga au fost puşi sub acuzare. Acuzaţi de abuz de putere sunt şi fostul şi actualul director al serviciilor militare de contrainformaţii. Aceştia ar fi ajutat-o pe şefa de cabinet s-o spioneze pe soţia premierului, dar şi pe alte persoane care nu deţin funcţii publice.

Aş vrea să spun că arestarea celor doi generali din cadrul serviciilor militare de contrainformaţii, oameni care şi-au servit toată viaţa patria, este un gest teatral care nu poate decât dăuna Republicii Cehia”, a declarat premierul Petr Necas.

În acest timp, opoziţia cehă a început să facă presiuni pentru demisia guvernului.

„L-am informat pe preşedinte că ne dorim ca premierul Necas şi guvernul său să plece. Potrivit Constituţiei, singura soluţie de a pune punct crizei sunt noi alegeri parlamentare. Acest lucru înseamnă dizolvarea legislativului”, a spus Bohuslav Sobotka, liderul opoziţiei din Cehia.

Pe de altă parte, încep să apară informaţii şi despre probele strânse de poliţişti împotiva celor arestaţi. „În timpul percheziţiilor, a fost descoperită suma de 120-150 de milioane de coroane (4-6 milioane de euro) în numerar şi zeci de kilograme de aur”, afirmă criminalistul Robert Slachta.

Poliţia spune că este vorba despre o grupare bine organizată, care a funcţionat pe baza de legături clientelare. În schimb, premierul ceh susţine că ar putea fi vorba de o comandă politică.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri